Здравейте на всички. Имам следния проблем: алфата изкарва бял дим. Като я запаля на място и дам малко газ излиза един бял облак. Мислех, че е от маслото- днес го смених и пак пуши. Маслото е мобил 10 40. В казанчето за антифриза си има течност и не знам. Съвет?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Пуши бяло 1.9 JTD
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от error145 Покажи съобщениеЗдравейте на всички. Имам следния проблем: алфата изкарва бял дим. Като я запаля на място и дам малко газ излиза един бял облак. Мислех, че е от маслото- днес го смених и пак пуши. Маслото е мобил 10 40. В казанчето за антифриза си има течност и не знам. Съвет?
Дано са минимални щетите!Alfa Romeo 145 1.9 JTD
-
Белия пушек е от само две неща!
Или много нафта или от сдухана гарнитура!
Друго нямаНа където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеБелия пушек е от само две неща!
Или много нафта или от сдухана гарнитура!
Друго няма
Но най-лесно е да се качи на компютър и ще стане ясно._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеНа бензиновите двигатели белия пушек обикновено е знак, че гори масло... Или при дизелите е друго?Alfa Romeo 145 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщениеможе и малко нафта да е. Ако е много нафта, би трябвало да е става дума за лошо смесообразуване. Иначе ще пуши черничко.
Но най-лесно е да се качи на компютър и ще стане ясно.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеБелия пушек е от неизгорена нафта по принцип, ако става въпрос за нафтата_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Дизела е прост мотор, но с уникални параметри.
Той пуши с бял, черен и синкав дим или смесено от трите.
Белия дим говори за неизгоряла нафта, тоест или много богата смес или цилиндри, които по ред причини не запалват горивото.
Черният е от голямо предварение или липса на въздух-запушен филтър.
Синия е от масло-сегменти и прочие!
Когато има черен дим в началото, а после изчиства, това е от дюзите.
Горе-долу това са нещата!
не са толкова сложни.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
А дали да и сложа някаква добавка в нафтата? http://www.merkury-bg.biz/Prod2104.htm гледах тази. Но не знам дали за комън рейл-а е добре? Някой от вас да я е ползвал и какви са отзивите? Защото като гледам цената на тия дюзи по-добре колело да си купя...sigpicALFA ROMEO 145 1.9 трактор '99
Comment
-
Никой не ти казва да си сменяваш дюзите!
Ако пушека изчезва, може да е от ред, все тъпи и нищо незначещи причини.
Ако колата върви добре и харчи добре, не я ръчкай, а просто си я карай и не се затормозявай с излишни глупости!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеДизела е прост мотор, но с уникални параметри.
Той пуши с бял, черен и синкав дим или смесено от трите.
Белия дим говори за неизгоряла нафта, тоест или много богата смес или цилиндри, които по ред причини не запалват горивото.
Черният е от голямо предварение или липса на въздух-запушен филтър.
Синия е от масло-сегменти и прочие!
Когато има черен дим в началото, а после изчиства, това е от дюзите.
Горе-долу това са нещата!
не са толкова сложни.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
Comment